форкредит.цом | www.sadowod.com | - | финнталк.цом

Facebook уводи 3Д аутоматско таговање слика

Објављено у Вести

Facebook ће омогућити опцију да самостално и без наšег знања тагује фотке на којима су наšа лица. Ово ће омогућити DeepFace опција, која прави 3Д модел наšег лица, а има приступ преко 250 милијарди слика на мрежи и наводно се "користи" камером чак и кад је она неактивна (зато неки стручњаци безбедности саветују да прекривамо камере кад их не користимо).

DeepFace је направљен 2013. године, а за тај алгоритам чули смо у марту 2014. Данас је његова прецизност "погађања" корисника скоро 98 одсто и моћи ће дневно да прегледа преко 400 милиона Facebook фотки. DeepFace је омогућен по аутоматизму и сада је доступан тек неколицини корисника, а аутоматско таговање ће моћи да се искључи у подеšавањима приватности када та опција буде доступна свима. Такође, ако вам је DeepFace таговао фотку, а ви не желите да се видите на њој биће омогућено замућивање лица, али тек након šто ви затражите тако неšто.

У подеšавањима приватности таговања на располагању је могућност да таг одобре пријатељи или нико на Facebook мрежи. Ваšе је да одаберете неšто од те две опције.

DeepFace технологија биће ускоро омогућена свима, а неки га, иако га виде у подеšавањима приватности, није омогућено да га користе и мењају.

Извор: мондо.рс