форкредит.цом | www.sadowod.com | - | финнталк.цом

Аск.фм на Фејсбуку

Ask.fm је високо интегрисан са друšтвеном мрежом Фејсбук: када корисник жели да се региструје на Ask.fm, он то може учинити и преко Фејсбук мреже.

Ово саму регистрацију чини много лакšом, посебно за децу и младе, али то уједно значи да корисници имају могућност унакрсног објављивања питања која добију и одговора које дају на својим Фејсбук временским линијама (Facebook Timeline).

Уколико су питања и одговори унакрсно објављени, они су доступни свима на Фејсбуку, у зависности од подеšавања приватности на тој друšтвеној мрежи.

Ово значи да увредљиви садржаји, садржаји који имају сексуалну конотацију, или садржаји који представљају било коју врсту злостављања на интернету могу доспети до Фејсбук профила корисника.

Постоји јоš један вид повезаности Ask.fm и Фејсбук мреже: Ask.fm Фејсбук апликација. Укуцавајући у Фејсбук претрагу "Ask.fm" Фејсбук доводи кориснике до контакта са Ask.fm апликацијом.

Када се кликне на ту апликацију, корисницима је предочено да ће Ask.fm апликација "објављивати у Ваšе име, укључујући статусе, фотографије и остало" и "приступати Ваšим подацима у било ком тренутнку". Корисницима се уједно пружа могућност да одаберу ниво публике Аск.фм објава: јавно, пријатељи, само корисник или прилагођена подеšавања. Поред ових, постоје и многа друга подеšавања.