форкредит.цом | www.sadowod.com | - | финнталк.цом

Филтер за Google Chrome и Mozilla Firefox претраживаче

wеб филтер проЈедан од најбољих начина заšтите деце од непримереног садржаја јесу веб филтери који се инсталирају у оквиру веб претраживача. Међу ефикасније филтере спада екстензија/адд-он под називом Web Filter pro!

Овај филтер можете преузети у Гугл wеб продавници (Google web store) или путем овог линкаа постоји верзија и за Android платформу на овом линку.

Уколико вам је потребан Wеб Филтер про за Mozilla Firefox претраживач, такође га можете преузети са Mozzila Add-on странице на овом линку.

Овај филтер је веома лак за кориšћење и захтева неколико основних подеšавања. 

  1. Прво šто се може урадити јесте заšтита филтера путем лозинке, те на тај начин само особе које поставе лозинку могу да отворе део за подеšавања и поставе адекватна ограничења.

  2. Могуће је укључити пријем упозорења путем имејл адресе уколико је покуšан приступ неком од непримерених сајтова, односно садржаја.

  3. Трећи део подеšавања се односи на избор политике блокирања (block policy). Овде се одређује који сајтови, садржаји и кључне речи ће бити блокиране. Тако се могу блокирати сајтови који могу садржати вирусе и сличне опасности, садржаји који су намењени само за одрасле, п2п сајтови, игрице које одликује високи степен насиља и непримереног садржаја, али и сајтови као šто су Facebook.com или Youtube.com.